Tesisat İzolasyon
İzolasyon Nasıl Yapılır?

İzolasyon Nasıl Yapılır?

Yalıtım, doğru kullanıldığında ısıl konfor katacak, istenmeyen ısı kaybını ya da kazancı azaltacak ve bir binanın enerji talebini minimuma indirecektir. Günümüzde çok sayıda izolasyon malzemesi vardır. Tüm malzemeler, etkinliğini ve yalıtım özelliğini temsil eden R değeri kullanılarak karşılaştırılır. İzolasyonun nasıl yapıldığı öğrenmek ve izolasyon çeşitlerini anlamak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Duvar İzolasyonu

Yalıtımın döşenmesi, tamamlanması zor bir iş değildir. Bununla birlikte, bir binanın çok önemli bileşenidir ve uygun yalıtım tesisatı, konforlu bir bina sunar. Bu aynı zamanda enerji maliyetlerini azaltabilir.

Püskürtmeli İzolasyon

Püskürtme köpük izolasyonu binalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Açık hücreli köpükte, yalıtım köpüğünün hücreleri tamamen kapanmaz ve havanın, malzemedeki tüm 'açık' alanı doldurmasına izin verir. Kapalı hücreli köpükte bunun tersi olur. Köpüğün minik hücreleri kapalıdır. Daha sonra köpük, yalıtım sağlamak için genişlemesine yardımcı olan bir gazla doldurulur.

İzoleli Vinil Kaplama

İzolasyonlu vinil kaplama, maliyetli dış cephe malzemelerine bir alternatiftir. Bazı uygulayıcılar geleneksel vinil kaplamayı kullanıyor olsa da yalıtımlı versiyon, ev sahipleri ve inşaatçılar için çeşitli faydalar sağlayan yeni bir rekabet alanı yaratıyor.

Yalıtımlı Paneller

Yalıtımlı paneller son derece dayanıklı, güçlü ve enerji açısından verimlidir. Yüksek performanslı malzeme sağlayan bu ürünler, zeminlerde, duvarlarda ve çatılarda kullanılır. Paneller, yönlendirilmiş şerit levha veya başka bir yapısal kaplama arasına yerleştirilmiş bir yalıtkan köpük çekirdek içerir.

Kağıt Kaplama İzolasyon

Dış kaplamalar hafif bir malzemedir ve çoğunlukla sentetik izolasyon materyallerinden elde edilir. Daha hızlı bir kurulum prosedürü sağlar. Nemin duvar boşluğuna girmesini önler.

4 Kolay Adımda İzolasyon Yapımı

İzolasyon kurulumu için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Genişliği ayarlayın: İzolasyon malzemesini ilgili alana göre hizalayın. Bir maket bıçağı ile malzemeyi düzeltin.
  • Uzunluğu ayarlayın: İzolasyon malzemesini boşluğa yerleştirin ve dışarıda kalan parçayı kesin.
  • Engelleri yok edin: Tel, elektrik priz ve sıhhi tesisat boruları için yalıtım materyaline çentik atabilirsiniz.
  • Bariyer ekleyin: Kağıt ya da folyo kaplı keçelerde bariyer vardır. Nefes alabilen bir tabakaya sahip olmayan yalıtım materyallerini ek bir malzeme ile yapıştırmayı unutmayın.